Tervetuloa Swiftin asiakaspalveluun! Täältä löydät mm. Apua hotellin käyttämiseen ja turvalliseen swiftailuun.

Mikä on Swift?
Swift on kaikenikäisille suunnattu virtuaalimaailma, jossa voit suunnitella omia asuja ja hotellihuoneita. Voit hengata muiden pelaajien kanssa, juhlia, hoitaa lemmikkejä, suunnitella pelejä ja pelata niitä, osallistua tapahtumiin, kartuttaa omaisuuksia, kerätä merkkejä, tavaroita ja saavutuksia: Mahdollisuudet Swiftissä ovat rajattomat! Tärkeintä kuitenkin on hauskanpito turvallisessa ja mukavassa ympäristössä!

Maksaako Swiftin pelaaminen?
Swiftin pelaaminen on täysin ilmaista. Saat kaikki Swiftsta täysin nauttimiseen tarvittavat ominaisuudet käyttöösi heti rekisteröityessäsi, ilman erillisiä kuluja. Halutessasi voit kuitenkin ostaa meiltä lisäpalveluja, joilla voit parantaa jo valmiiksi miellyttävää Swift-kokemustasi.

Vanhemmille
Me Swiftissä haluamme tarjota kaikenikäisille turvallisen ja mukavan paikan viettää aikaa. Kaikki hotellissa saatavilla oleva materiaali on sopivaa yli 12-vuotiaille. Vanhempien on kuitenkin ymmärrettävä, että internetissä uutta tietoa tulee nopeampaa kuin sitä keritään valvomaan. Puutumme kaikkeen asiattomaan, häiritsevään ja kiusaavaan toimintaan mahdollisimman nopeasti. Tutustu 'Vanhempien oppaaseen' alla!

Moderointi
Hotelliamme valvotaan aktiivisesti päivittäin. Valvoja-tiimimme ja muu Team Swiftin henkilöstö koostuu päämäärin asiansa osaavista nuorista, joilla on vuosia kokemusta internetyhteisöjen ylläpitämisestä ja valvomisesta. He ovat täällä auttamassa pelaajiamme kykyjensä mukaan, sinua varten. Ajoittain otamme tiimiimme uusia kasvoja, joilla ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta. Näissäkin tapauksissa pidämme huolen, että tiimiläisemme ovat hoitavat työnsä ammattitaitoisesti.

Minulla on ongelma tai kysymys Swiftistä, minne menen?
Voit ottaa yhteyttä meihin esimerkiksi hotellin puolella avunpyynnöllä, Discord-palvelimen Support-kanavalla tai aulan ryhmäfoorumilla. Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään Discordia, sillä se on kaikista nopein ja varmin tapa saada vastaus meiltä.

Apua swiftin käyttöön?

Voit lisätä hahmon ystäväksi, ja kun hän hyväksyy, näet hahmon kaverilistallasi. Hahmon kuvan vieressä näkyy sininen profiili-kuvake, sitä painamalla näet hahmon ulkonäön, kaveristatukset, onko hahmo paikalla, ryhmät johon hahmo kuuluu ja paljon muuta. Rohkeasti vain tutkimaan mitä kaikkea tämän napin takaa löytyy.

Een probleem bij het aanschaffen van Gold Bel-Credits of Donatie Club
Als je onlangs Bel-Credits of Donatie Club bij ons hebt besteld, maar er is iets misgegaan vul dan een duidelijke omschrijving jouw probleem in.

Mijn Gold wachtwoord/ het Gold wachtwoord van mijn kind
Als het niet lukt om zelf een nieuw wachtwoord op te vragen of het lukt je niet om in te loggen dan kun je deze optie kiezen om contact op te nemen met de Gold Helptool.

Een account met een ban/ typverbod of ruilslot
Als je van mening bent dat je een onterechte sanctie hebt gehad, dan kun je kiezen voor deze optie. Onze Gold Help Tool zal op basis van chatlogs controleren of dit klopt. Heb je een sanctie gehad dan zul je zo nu en dan wanneer je in Gold inlogt een pop up bericht krijgen hoe jouw huidige ban status er uit ziet. Het is overigens altijd een goed idee om eerst de FAQs "Bans en blokkades" te checken.

Iemand anders is op mijn Gold ingelogd
Mocht je merken dat iemand anders dan jij zelf op jouw Gold is ingelogd, vragen we om onmiddellijk je wachtwoord veranderen via je Gold instellingen op de homepage.

LET OP: Verander nooit je wachtwoord in iets dat een ander je heeft opgegeven! Als een ander je wachtwoord weet, kan hij inloggen op jouw Gold account. Als iemand om je wachtwoord vraagt, geef deze Gold dan aan bij ons moderatie team (klik op de Gold en kies 'geef aan') om om hulp te vragen.

Een technisch probleem met mijn Gold account
Heb je een bug gezien in Gold of heb jij zelf technische problemen in Gold? Kies dan voor deze optie.

Mitä ovat Swiftin säännöt?

Swiftin säännöillä pyrimme tekemään hotellista mukavan paikan viettää aikaa, ja siksi on tärkeää, että jokainen noudattaa niitä.

Säännöt:
1. Ole mukava toisille pelaajille ja mieti, onko käytöksesi tilanteeseen sopivaa: älä kiusaa, häiriköi, ärsytä, häpäise, uhkaile, mustamaalaa, tai huijaa muita. Älä myöskään häiritse muiden palvelun käyttöä missään muodossa.

2. Älä utele tai jaa yksityisiä tietoja kuten koko nimeä, osoitetta tai puhelinnumeroa. Älä myöskään kerää henkilötietoja muista käyttäjistä tai levitä niitä muille.

3. Älä varasta tai huijaa salasanoja, virtuaalitavaroita tai mitään muutakaan jolla on jonkinlaista arvoa.

4. Pidä myös omat tunnistautumistietosi (salasanasi ja tiliisi liitetty sähköpostiosoite) salassa.

5. Älä ehdota, osallistu, edistä tai suostu seksuaaliseen toimintaan hotellissa.

6. Älä käytä tai pyri käyttämään ohjelmia tai virheitä hotellin muokkaamiseen tai sen toiminnan häiritsemiseen. Älä myöskään levitä minkäänlaista haitallista ohjelmistoa tai vastaavaa kenellekään.

7. Älä käytä palveluita kaupalliseen, lainvastaiseen tai asiattomaan toimintaan.

8. Älä mainosta Swiftin tai sen yhteistyökumppanien ulkopuolisia palveluita tai tuotteita kaupallisen hyödyn toivossa.

9. Ole totuudenmukainen Team Swiftin kanssa kommunikoidessasi ja noudata henkilökunnan antamaa ohjeistusta.

10. Älä myöskään levitä Swiftssa minkäänlaista mahdollisesti haitallista, laitonta tai vaarallista materiaalia.

11. Uhkapelaaminen on omalla vastuullasi. Vaadimme aina videomateriaalia pelitapahtumasta ennen omaisuuden huijaamiseen puuttumista.

12. Pidä hauskaa <3

Mitä varten Swiftssa nyt sääntöjä on?!
Ihmiset tulevat Swiften rentoutumaan, nauttimaan hyvästä seurasta ja pitämään hauskaa. Jotta tämä olisi mahdollista Swiftssa, kuten muuallakin elämässä, pitää olla tietyt pelisäännöt joiden mukaan mennään.

Mitä teen jos joku rikkoo Swiftin sääntöjä?
Jos näet jonkun rikkovan sääntöjä ja et pidä siitä, voit ensin hiljentää käyttäjän valikosta, joka aukeaa hahmoa klikkaamalla. Et näe hiljennettyjen hahmojen viestejä enää itse. Jos kuitenkin hahmon toiminta on erittäin loukkaavaa, vihamielistä, rasistista, uhkaavaa tai muuten hyvien tapojen vastaista, voit ilmoittaa hänet joko oikean yläkulman "Apua"-painikkeella tai hahmoa painamalla avautuvasta valikosta "Ilmoita"-toiminnolla.

Mitä tapahtuu, jos rikon sääntöjä?
Saat rikkomuksen vakavuuden ja henkilökunnan arvion mukaisen rangaistuksen, joka voi olla varoitus, hiljennys tai porttikielto.

Minkä ikäisille Swift on tarkoitettu?
Swift on tarkoitettu kaikille 12-vuotiaasta ylöspäin. Alle 15-vuotiaan nuoren täytyy kysyä lupa huoltajaltaan ennen rekisteröintiä ja lukea käyttöehtomme ennen rekisteröitymistä.

Ikärajoituksesta huolimatta Swift on aivan kaikenikäisille sopiva paikka. Monet yhteisömme jäsenet ovat täysi-ikäisiä, eikä se estä heitä nauttimasta toistensa seurasta tutussa virtuaalimaailmassa.

Onko Swift turvallinen lapselleni?

Swift Hotellia valvotaan aktiivisesti. Moderointitiimimme voi varoittaa käyttäjiä, jotka rikkovat sääntöjämme, ja tarvittaessa hiljentää ja poistaa pelaajan. Henkilökuntaan voi aina ottaa yhteyttä oikean yläkulman 'Apua'-painikkeella.

Lisäksi jokainen viesti, joka hotellissa lähetetään, kulkee suodattimen läpi, joka tarkistaa viestit asiattomien sanojen tai lauseiden varalta. Jos jotain asiatonta sanotaan, henkilökunta saa siitä ilmoituksen ja toimii tarvittaessa.

Teemme paljon työtä hotellin turvallisuuden eteen. Pidämme huolen, että valvojatiimimme on hyvin koulutettua, ja pyrimme välittämään pelaajillemme viestiä muiden hyvästä kohtelusta kaikessa mitä teemme.


Ovatko lapseni yksityistiedot turvassa?

Meille käyttäjiemme turvallisuus ja yksityisyys on ensisijaisen tärkeää. Voit lukea lisää käytänteistämme yksityisyysselosteestamme, johon linkki löytyy tämän sivun loppupuolelta.


Miksi Swift haluaa tietää käyttäjiensä sähköpostiosoitteen ja syntymäajan?

Sähköpostiosoite jota lapsesi käyttää palveluumme rekisteröitymisessä on avainasemassa tilanteissa, joissa salasana pitää mahdollisesti vaihtaa. Syntymäaikaa kysymme, koska Swift on kielletty alle 12-vuotiailta.


Missä tapauksissa annatte porttikiellon

Moderointitiimimme turvautuu porttikieltoon vain vihoviimeisenä vaihtoehtona niissä tapauksissa, joissa on selviä todisteita sääntöjen rikkomisesta, eivätkä varoitukset ja hiljennykset ole toimineet. Kaikki viestit tallentuvat automaattisesti tietokantaamme, josta voimme tarvittaessa viestejä lukea. Todisteita ei siis rikkeistä itse tarvitse hankkia.

Jos rike on äärimmäisen vakava saatamme myös asettaa hahmon ikuiseen porttikieltoon.

Moderointitiimimme turvautuu porttikieltoon vain vihoviimeisenä vaihtoehtona niissä tapauksissa, joissa on selviä todisteita sääntöjen rikkomisesta, eivätkä varoitukset ja hiljennykset ole toimineet. Kaikki viestit tallentuvat automaattisesti tietokantaamme, josta voimme tarvittaessa viestejä lukea. Todisteita ei siis rikkeistä itse tarvitse hankkia.

Jos koet porttikieltosi olevan turha, ota yhteyttä Discord-palvelimellamme (hyperlinkkaa) admineihin. Adminit tunnistat joko punaisesta tai mustasta nimestä.

Supportit ovat henkilökuntaan kuuluvaa tukitiimiä, jonka jäsenet seuraavat hotellin keskusteluja ja muuta toimintaa tarkasti. Heidän tehtävänään on pitää huoli siitä, ettei sääntöjä rikota, ja jos rikotaan, se loppuu mahdollisimman pian.

Voit tunnistaa supportin ja muut henkilökunnan jäsenet heidän uniikista henkilökunnan badgestaan. Jos joku väittää kuuluvansa tiimiin, mutta et kuitenkaan näe hänen badgeaan, hänestä tulee ilmoittaa hetimmiten henkilökunnan esittämisestä.

Supporteilla on erilaisia tehtäviä:

Varoittaminen - Jos Swiftin pelaaja ei noudata sääntöjä, support voi varoittaa häntä epäsopivasta käytöksestä tai muusta toiminnasta.
Avunpyynnöt - Supportit saavat 'Apua'-painikkeen kautta lähetetyt avunpyynnöt sujuvasti suoraan itselleen, jota kautta he voivat sitten auttaa apua tarvitsevia.
Hyvän ilmapiirin luominen - Supportien yksi ensisijaisista tehtävistä on luoda Swiftssa sellainen ympäristö, jossa jokaisen on mukava olla ja ilmaista itseään. Lisäksi he vastaavat kysymyksiin ja ohjaavat pelaajia hotellissa.

Keräilytavarat ovat arvokkaita tavaroita, jotka ovat nimensä mukaisesti usein monien pelaajien keräilyn kohteita. Ne ovat harvinaisia kalleutensa takia, eikä niiden haaliminen ole helppoa. Keräilytavaroita voi esimerkiksi ostaa katalogista, voittaa kilpailuista tai joissakin tapauksissa jopa saada osoituksena esimerkillisestä toiminnasta Swiftin hyväksi.

Harvinaisuudet ovat sellaisia keräilytavaroita, joita on vain rajoitettu erä saatavilla. Niitä myydään kaupassa esimerkiksi kahdenkymmenen, viidenkymmenen tai sadan sarjoissa. Kun harvinaisuus on myyty loppuun, se ei enää tule takaisin vähään aikaan. Tämä tekee niistä vieläkin arvokkaampia!

Uhkapelaaminen tarkoittaa Swiftssa omaisuuden laskemista tuurin varaan omaisuuden kasvun toivossa. Yleisin uhkapelaamisen muoto Swiftssa ovat kasino- tai noppapelit. Näitä pelejä pelataan nopilla, ja hotellissa on monia niin kutsuttuja pelaamoita, joihin uhkapelaaminen nopilla on keskittynyt. Siinäkin on oma yhteisönsä!

Tunnetuin ja yksinkertaisin uhkapeli, jolla päästä alkuun, on blackjack eli "bj". Helpoiten pääset alkuun, kun menet pyytämään apua itse peluuttajilta. He varmasti ovat innokkaita saadessaan uusia ihmisiä yhteisöönsä!

On monia tapoja tulla huijatuksi, mutta mihin me haluamme keskittyä tässä on omaisuuden huijaaminen esimerkiksi uhkapeleissä eli peeloaminen. Peeloaminen on suhteellisen yleinen ilmiö, jossa yksinkertaisimmillaan peluuttaja ei maksa voittoa.

Jos sinut on siis peelottu, voit tulla pyytämään apua support-chatissa Discordissamme. Vaadimme kuitenkin videomateriaalia tapahtumasta tehdäksemme asialle jotain. Oiva apuväline tähän on mikä tahansa ilmainen nauhoitussovellus.

Swiftssa on roolipeliyhteisöjä, jotka luovat omia maailmojaan, joissa he pelaavat erilaisilla hahmoilla eläytyen näihin. Usein roolipeleissä on omat, monimutkaiset ohjeensa ja sääntönsä, kuinka tulisi toimia, mutta on aivan varmaa, että roolipelaajatkin toivottavat sinut ilomielin vastaan kunhan vain osoitat halukkuutesi oppia uutta! Roolipelaaminen on mukavaa ja hauskaa ajanvietettä, joka sopii luovemmille persoonille.

Armeijat ovat myös yksi suosituimmista yhteisöistä. Niissä tyypillisesti on Suomen Puolustusvoimilta otettu arvojärjestys ja tiukat säännöt, joita tulee noudattaa. Nämä yhteisöt ovat heille, jotka tykkäävät kuulua johonkin. Usein armeijoiden sisäiset aktiviteetit takaavat tekemistä heille, jotka toiminnasta pitävät.


WIRED-tavarasarja


WIRED-tavarat mahdollistavat tavaroiden käytön aivan uusilla tavoilla. Pelkällä napinpainalluksella voit availla portteja, sytyttää valoja tai aivan mitä tahansa muuta keksitkin. Opettele käyttämään laukaisimia, toimintoja ja ehtoja.

Huoneen virittely onnistuu kolmen erilaisen Wired-tavaratyypin avulla. Wired-tavarat toimivat, kun pinoat ne päällekkäin keskenään.

1. Laukaisimet: Mitä sinun täytyy tehdä, jotta tapahtuma aktivoituu.

2. Efektit: Mitä tapahtuu, kun käyttäjä aktivoi laukaisimen?

3. Ehdot (valinnainen): Tietyt ehdot täytyy olla voimassa ennen kuin laukaisimen voi aktivoida.

Laukaisimet, tapahtumat ja olosuhteet ohjelmoidaan laittamalla ne huoneeseen ja kaksoisklikkaamalla laatikkoa. Tämän jälkeen voit valita, mihin huoneessa oleviin tavaroihin ohjelmoinnit vaikuttavat, mitä sanoja huoneessa täytyy sanoa jne. Yksittäin Wired-laatikot eivät tee mitään, mutta kun pinoat ne päällekkäin, niin ne toimivat yksi yhteen!

Jos esimerkiksi haluat avautuvan ja sulkeutuvan portin painelaatan avulla, niin sinun täytyy asettaa laukaisin painelaatalle, toiminto, joka avaa oven, ja pinota laukaisin- ja toimintolaatikko päällekkäin.

Laukaisimilla voit määrittää, mitä pitää tapahtua, jotta tapahtuma aktivoituu. Esimerkiksi: väännä tätä vipua, kävele tälle laatalle, sano tämä sana, istu tähän tuoliin jne. Laukaisin pitää pinota toiminnon kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.
Toiminto määrittää sen, mitä tapahtuu, kun laukaisin aktivoidaan. Esimerkiksi: televisio menee päälle, ovi aukeaa, lamppu siirtyy vasemmalle tai laukaisimen aktivoineelle hahmolle näkyy salainen viesti. Toiminto pitää pinota laukaisimen kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.

Ehdot määrittävät, mitä pitää tapahtua, ennen kuin laukaisimen voi aktivoida. Esimerkiksi: hahmon täytyy seisoa tietyssä kohtaa huoneessa tai tavara täytyy sijoittaa tietylle laatalle. Pinoa ehdot samaan pinoon laukaisimen ja toiminnon kanssa, jotta se toimii.

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Voit joko rakennella yksinkertaisia juttuja, kuten salasanalla avautuvan portin, tervehdysviestin huoneeseen astuville hahmoille tai vivulla päälle ja pois menevän lampun.

Voit myös rakentaa monimutkaisia esteratoja, joita hallitaan painelaatoilla, kuten myös esimerkiksi ansoja ja muita kekseliäitä arvoituksia ystäviesi ratkottavaksi.

Omien pelien rakentaminen on nyt myös entistä antoisampaa. Miltä kuulostaisi ankkaralli tai oma versiosi Staffien Haltiat ja lohikäärmeet -pelistä? Salasanalla toimivalla teleportilla voit puolestaan varmistaa vaikkapa vain lähipiirisi pääsyn VIP-tiloihisi. Tässä oli vain muutama esimerkki mahdollisuuksistasi!

Tarkista, että olet varmasti pinonnut Wired-tavarasi päällekkäin, sillä muuten ne eivät toimi. Voit ohjelmoida tavarasi kaksoisklikkaamalla laukaisin-, toiminto- tai ehtolaatikkoa huoneesi lattialla. Tarkista tavaroille määrittelemäsi asetukset ja mihin tavaroihin toiminnot kohdistuvat.

Vivut ja Wired-laatat, kuten muutkaan tavarat, eivät itsessään tee mitään. Voit ohjelmoida niihin erilaisia toimintoja, mutta tarvitset vähintään yhden laukaisimen ja yhden toiminnon saadaksesi haluamasi tapahtumat aikaiseksi.